Hoppa till sidans innehåll

Nordfalken fight Challenge 2011

21 MAJ 2011 22:00
Full fart i Ljungby
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2011 13:57

Lördagen den 21:e maj så var det tävling i Ljungby.

Från Växjö åkte Emil, Sandra, Thomas, Ahmed och Tobias för att tävla. Med på resan var Jesper som dömde och Marcus och Ola som coach.

Först ut för dagen var Sandra och Emil som Växjö Jujutsuklubben första duo-par sedan världsmästarna Jesper och Liza vann VM 2008. Minst sagt så mötte Emil och Sandra på bra motstånd från svenska och danska landslaget. Tyvärr så förlorade de båda sina matcher.

Där hade sagan kunnat vara slut med så blev det inte. Emil gjorde sedan ett litet spontaninhopp i -62 och vann sina matcher övertygande och säkrade guldet. Denna insattsen imponerade så mycket på domarna att Emil blev vald till turneringens bästa fighter.

Ahmed gjorde sin första jujutsutävling och hade tyvärr lite karate-moves som spökade och körde på lite väl hårt samt möte på bra och snabbt motstånd. Ahmed slutade tävlingen som oplacerad.

Tobias gjorde sin första tävling i elitklassen efter flera medaljer i nybörjarklassen. Tobias fick se sig besegrad efter några bra sammandrabbningar men ni kan räkna på att den sega tysken inte kommer ge sig.

Sista kämpen var Thomas som valde att ställa upp i -85, -94 och den öppna viktklassen. Efter några matcher (läs många) så gick Thomas hem med två st silvermedaljer.

 

Skribent: Marcus Johansson

 

Nybörjare?

Postadress:
Växjö Ju-Jutsuklubb - Budo och Kampsport
Michelle Zunkovic, Liedbergsgatan 41F
35252 Växjö

Besöksadress:
Kampastigen 2
35234 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info