Hoppa till sidans innehåll

SM-guld till Marcus i Ju-jutsu -77 kamp

28 APR 2010 11:00
Se filmen från finalen
  • Skapad: 28 APR 2010 11:00

SM i Ju-jutsu avgjordes i helgen i Sollentuna och Marcus Johansson försvarade sitt SM-guld i -77 Kamp.

 

 

 

Nytt för detta SM var att bara de fyra bäst raknade från varje viktklass var inbjudna. Genom att tävla på de nationella tävlingarna hade de tävlade förbättrat sin rakning från föregående SM och Marcus Johansson från Växjö Ju-jutsuklubb var rankad som nummer 1.

Varje viktklass bestod av två semifinaler, en bronsmatch och en final, vilket var ett upplägg som gjorde Ju-jutsu-SM till ett väldigt publikvänligt arrangemang som dessutom streamades live och kommer finnas tillgängligt på Svenska Jujutsufederationens hemsida. 

Med som coach fanns Jesper Kedjevåg som är den regerande VM-mästare i den andra kategorin Duo där två par tävlar mot varandra med att visa upp snyggast tekniker.

I första matchen var motståndaren Erik Tehler från hemmaklubben SKIFT. En Ju-jutsumatch består utav slag, spark, kast och brottning och Marcus hade störst framgång i den stående delen och vann matchen och gick vidare till final. 

I finalmatchen mötte Marcus Alexander Ferm som även han var från hemmaklubben. Marcus ändrade sin strategi från föregående match och kortade avståndet med aggressiva slag för att komma in på kast och markkamp vilket resulterande i en övertygande vinst och ytterligare ett SM-guld. 

Detta blev 7:e året i rad som Växjö Ju-jutsulubb tar ett SM-guld och framtiden ser ljus ut för nästa SM.

 

Nybörjare?

Postadress:
Växjö Ju-Jutsuklubb - Budo och Kampsport
Michelle Zunkovic, Liedbergsgatan 41F
35252 Växjö

Besöksadress:
Kampastigen 2
35234 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info