Hoppa till sidans innehåll

Nordfalken Fight Challange

13 JUN 2010 23:00
Två silver, ett brons och en vinnare av Elitserien
  • Skapad: 13 JUN 2010 23:00

I helgen var det dags för avslutning i Svenska Jujutsuligan som har sträckt sig från oktober till avslutningen i helgen på Nordfalken Fight Challange i Ljungby. Svenska Jujutsuligan har haft flera deltävlingar där deltagarna har samlat på sig poäng.

Först ut var Tobias Gutzmann i -69 nybörjarklassen. Tobias hade inga problem med att vinna över sina två första motståndare och dessutom gjorde han det på ”fullt hus” vilket innebär dominerande tekniker i slag, spark, kast och markkamp. Tredje matchen blev en större utmaning för Tobias som tyvärr förlorade och skadade sig. Trots skadan så lyckades Tobias ta ett brons.

Nästa person ut var Sofia Billger som fick möta Ljungbys Anna Lee i en kamp på bäst av tre. Sofia behövde bara två matcher för att säkra medaljen och tog ett guld.

Sofia fick inte vila eftersom hon gick i dubbla viktklasser och fick möte klubbkamraten Jóhanna Svavarsdóttir och åter igen Anna. I kampen mellan Sofia och Jóhanna gick Sofia som segrare och tog ännu ett guld medan Jóhanna fick silvret.

Under tiden så startade den sista nybörjaren Markus Klasson i -77. Markus ha utvecklas bra under tävlingssäsongen men denna dag var inte till Markus fördel och slutade som oplacerad på tävlingen.

Efter lunchen så drog Elit-klasserna igång och som vanligt tävlade Marcus Johansson i -77. Marcus skulle åter igen möta motstånd från danska landslaget och kamraten Joakim från svenska landslaget. Marcus gjorde bara kanonmatcher och besegrade alla motståndare utan en och slutade dagen med ett silver. Utöver tävlingen så placerade sig Marcus som 1:a i Svenska Ju-jutsuligan och tog hem prispengarna på 5000 kr.

Mest tid på mattan stod Jesper Kedjevåg för i form av domare och efter turnering blev Jesper godkänd A-nationell domare.

Med under dagen fanns coach Rasmus Gunnarsson som såg till att alla fighters var på plats med rätt utrustning och att de skötta sig under matcherna.

Nu laddar fighterna från Växjö Ju-jutsuklubb om med sommarträning och träningsläger inför nästa tävlingssäsong.

 

Nybörjare?

Postadress:
Växjö Ju-Jutsuklubb - Budo och Kampsport
Michelle Zunkovic, Liedbergsgatan 41F
35252 Växjö

Besöksadress:
Kampastigen 2
35234 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info