Hoppa till sidans innehåll

Calmar cup 2009

07 MAJ 2009 12:02
5 medaljer!
  • Skapad: 07 MAJ 2009 12:02

Lördagen den 9:e maj så var det 7 st fighters, cochen Jesper och en supportergrupp som åkte till Kalmar för att delta i Calmar Cup.

Som vanligt var det nybörjarna som startade upp turneringen och Växjö Ju-jutsuklubb hade med 4 st nybörjar-fighters i olika viktklasser.

Måns -69
Markus -77
Pär -85
Erik +94

Först ut var Markus som gjorde sin andra tävling i karriären.
Markus möte åter igen på bra motstånd och gjorde tre stabila matcher med några snygga haiton. Markus avslutade sin tävlingsdag med Fullt hus, dvs teknisk överlägsen och tog bronset.

Måns gjorde sin första tävling och fick bland annat möta vinnaren från Nordic Cup och ett duktigt svartbälte. Måns använde ett bra markarbete och sin snabbhet för att plocka poäng vilket resulterade i ett brons.

Pär var nästa person som gick upp på mattan. Första matchen blev grymt spännande och jämn där Pär vann på flest Ippon. Nästa match gick mot ett bruntbälte där Pär, som är vitbälte, dominerade matchen genom snygga tekniker och snygga kontringkast. Sista matchen var inga problem för Pär som avgjorde på Fullt hus och tog guldet i sin viktklass!

Erik var sista nybörjaren som skulle upp till kamp som skulle avgöras i bäst av tre matcher. Erik som bara tränat i några månader möte en mer rutinerad fighter som vann båda matcherna, men stark jobbat av Erik.

Efter lunchen så var det dags för elitarna Jonas i -85 och Marcus och Rasmus i -77. Jonas skulle gå bäst av tre mot en gammal motståndare från SM. Jonas använde sina underbara Seo nage och snygga haito för att vinna två matcher i rad och tog guldet!

Nästa spelare var Marcus och Rasmus som gick i samma viktklass. Både Marcus och Rasmus hade en seg start och kom överäns att nästa gång ha en smartare uppvärmning. Dagens höjdpunk var när Marcus och Rasmus äntligen fick möta varandra "på riktigt" vilket resulterade i grymt snygga tekniker!
Marcus tog bronset medan Rasmus slutade som oplacerad.

Cochen och ordförande Jesper tyckte det var mycket roligt att se så många som åkte iväg och tävlar och att klubben lyckas med att ta så många medaljer!

Två guld och 3 brons, bra jobbat!!

Se bilderna från tävlingen här!

 

 

 

 

Nybörjare?

Postadress:
Växjö Ju-Jutsuklubb - Budo och Kampsport
Michelle Zunkovic, Liedbergsgatan 41F
35252 Växjö

Besöksadress:
Kampastigen 2
35234 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info