Hoppa till sidans innehåll

4 medaljer på Keiko Cup

18 NOV 2009 14:55
Full fart i Nybro!
  • Skapad: 18 NOV 2009 14:55

I helgen var 7 st från Växjö Ju-jutsuklubb och tävlade på Keiko Cup i Nybro. Växjö Ju-jutsuklubb har det senaste året visat framfötterna på tävlingar både i Sverige och utomlands med VM och SM-medaljer.


Först ut för dagen var Emil Johansson som tävlade i -55 för ungdomar (14 år). Emil fick gå tre matcher mot några duktiga motståndare och trots några tuffa stunder så lyckades Emil besegra samtliga motståndare. Emil hade inga problem att behärska Ju-jutsuns olika kampmoment som består utav slag, spark, kast och markkamp. Guld till Emil.


Nästa personer ut för dagen var Tobias Gutzmann och Daniel Hasselberg i -69 för nybörjarna. Tobias som har en bakgrund i judo jobbade bra med att blockera slagen för att använda sina kast och kontrollera sina motståndare på marken vilket resulterade med ett silver. Daniel kämpade på i sina matcher med att använda väldigt aggressiva tekniker men tyvärr så räckte inte det och Daniel blev oplacerad.


Senare så körde -77 nybörjare igång där Manuel Lindberg och John Gustavsson tävlade på. Detta var Manuel första tävling och han kämpade på med att tajma in sina slag men tyvärr så slutade Manuel oplacerad. John gjorde en mycket bra turnering och avslutade 3 av sina matcher med teknisk överlägsenhet och tog slutligen silvret.


Nästa tävlande ut var landslagsmedlemmen Marcus Johansson som tävlade i -77 elit. Marcus fick gå 6 matcher mot duktiga motståndare från bland annat landslaget. Marcus använde sina slag och säker markkamp för att besegra sina motståndare och dagen slutade med ett silver.


Sista delen av tävlandet blev väldigt stressigt för Sofia Billger som tävlade i både Kamp och Duo och hade oturen att klasserna körde igång samtidigt. Sofia och John som är med i landslaget för Duo inga problem att prestera på mattan. Mellan deras matcher så varvade Sofia ner med att möta några av Sveriges bästa fighters i -62 elit. Tyvärr så så blev både duo-paret och Sofia oplacerade men Sofia stod för dagens kämpeinsats.

 

Bilder från tävlingen hittar ni i bildgallerian. 

 

Nybörjare?

Postadress:
Växjö Ju-Jutsuklubb - Budo och Kampsport
Michelle Zunkovic, Liedbergsgatan 41F
35252 Växjö

Besöksadress:
Kampastigen 2
35234 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info