Hoppa till sidans innehåll

Ju-jutsu Kai (självförsvar)


Om det är ett effektivt och modernt självförsvar som du vill träna så är det klubbens huvudstil som gäller, Ju-jutsu Kai.

Träningstider hittar du här!

Vi har även en egen Facebook-grupp.

 

 

Utmärkande för Ju-jutsu Kai är att det är ett traditionsrikt och mångsidigt självförsvar med mycket omväxling och stort innehåll. Eftersom man kan anpassa teknikerna efter sina personliga förutsättningarna är ju-jutsu en kampsport som kan utövas av de allra flesta. Dessutom är det förbaskat roligt. 


De flesta tekniker är väl lämpade att använda i en självförsvarssituation och dessutom anpassade efter den svenska lagstiftningen om nödvärn. Användbara tekniker är bland annat blockeringar, frigöringar och nedläggningar med kontrollgrepp. Träningen bygger på ett antal grundtekniker som sedan kan användas mot olika typer av angrepp, såväl utan som med tillhyggen och vapen. Ett fåtal andra tekniker tränas till exemepel för att lära sig ju-jutsuns grundprinciper eller för att de har historisk anknytning. 

En allsidig fysisk träning inriktad på smidighet, koordination, styrka och kondition får man på köpet.

 

 

För att börja träna självförsvar/Ju-jutsu Kai räcker det utmärkt med att under första terminen ha t-shirt/långärmad tröja och ett par träningsoverallsbyxor eller liknande. Den vita gi (dräkt) som vi tränar i kan man skaffa sig när man känner sig lite varm i kläderna.

 

 

Klubben gör gemensamma dräktbeställningar 1-2 gånger varje termin, då vi får bra rabatter. Vill man handla på egen hand så går det naturligtvis också bra.

 

En bra nybörjardräkt kostar ca 400 kr. Ju-jutsupass (behövs för att få gradera) kostar 120 kr. Gradering (om man vill) kostar 120 kr.

Uppdaterad: 03 JUL 2019 17:02

 

Nybörjare?

Postadress:
Växjö Ju-Jutsuklubb - Budo & Kampsport
Michelle Zunkovic, Liedbergsgatan 41F
35252 Växjö

Besöksadress:
Kampastigen 2
35234 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info