Hoppa till sidans innehåll

Brazilian Jiu-jitsu


Ange alt-text här.

 

Träningstider hittar du här!

Vi har även en egen Facebook-grupp. 

Brasiliansk Ju-jutsu (Brazilian Jiu-jitsu) har utvecklats ur Kosen Judo av Carlos Gracie i Brasilien. Judo praktiserades friskt i sitt födelseland Japan men under tävlingar så fanns inga viktklasser. Kosen Judo som brukade var lite mindre i storleken utvecklade en stil där de så snabbt som möjligt tog ner motståndare på marken för att snabbt skapa ett övertag, ta fighten dit där din motståndare antagligen är sämst.

Det var ur detta system som Brazilian Jiu-jiutsu vidarutvecklades. Familjen Gracie revolutionerade markkampen och utvecklade ett eget tävlingssystem som fokuserade på markkampen.

Läs mer här!

 

BJJ kan tränas som självförsvar men tränas oftast i Sverige som en tävlingssport och utspelar sig mest som markkamp/brottning/ne waza men kast och nedtagningar tränas även.

 

 

För att börja träna BJJ så brukar det först räcka med att ha på sig shorts (utan saker som kan rivas) och en t-shirt (som man inte är rädd om).

Man kan träna så i några veckor.

 

 

Vi brukar beställa från rebelz.se, använd rabbattkoden vjj i kassan

BJJ-dräkt/tatami

Vitt bälte

Tandskydd

Vi brukar också beställa från www.tatamibjj.se så fort det är ett gäng som vill ha lite fler saker. På några utvalda produkter så har vi ca 30% rabatt.

Se även vår Försäljningssida för lite tips och rekommendationer.

Uppdaterad: 22 AUG 2017 20:33

 

Nybörjare?

Postadress:
Växjö Ju-Jutsuklubb - Budo & Kampsport
Michelle Zunkovic, Liedbergsgatan 41F
35252 Växjö

Besöksadress:
Kampastigen 2
35234 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info