Hoppa till sidans innehåll

Vad tränar ungdomarna?

Ungdomarna i Växjö Ju-jutsuklubb kan träna tre olika stilar som är Ju-jutsu Kai, Brasiliansk Jiu-jitsu och duo.

Jujutsu Kai - självförsvar

Brasiliansk Jiu-jitsu - markkamp/ brottning

Duo - tävlingsträning där man tillsammans med en kompis visar upp olika jujutsutekniker

I stilen Jujutsu Kai så delas de tränande upp i två olika åldersgrupper. Knatte är man mellan 7 och 9 och Mon mellan 10 och 14. Ungdomar, barn och knattar lär sig inte sparkar, slag eller hårda vridningar och brytningar mot leder. Barn- och knattesystemet är anpassat så att tekniker ej skall skada eller påverka unga växande personer. När man fyllt 14 år går man över till vuxensystemet och integreras då i en lämplig grupp. Systemet är unikt och finns endast inom Ju-jutsu Kai. Tanken är att barnen inte skall lära sig offensiva tekniker, utan lära sig motorik, koordination, disciplin, positivt tänkande och hitta rörelseglädje i teknikerna.
Vi har skapat ett eget knattesystem som vi följer. Information om systemet och en lista på de tekniker som man ska kunna i de olika etapperna hittar ni här:
Knattesystem.pdf

 

I stilen Brasiliansk Jiu-jitsu så är det markkamp som gäller. Stilen går ut på att ta ner sin motståndare och brotta till sig ett övertag.

För att träna Brasiliansk Jiu-jitsu ska man vara mellan 8-14 år. Är man äldre så kan man träna i vuxengruppen.


Ju-jutsu är mer än bara träning, det handlar även om sociala aktiviteter, rörelseglädje och gemenskap mellan killar och tjejer i olika åldrar där alla tränar med, ej mot varandra. Det är en idrott där alla är lika välkomna!

Kontakta Barnansvarig  vid fler frågor.

 

Nybörjare?

Postadress:
Växjö Ju-Jutsuklubb - Budo & Kampsport
Michelle Zunkovic, Liedbergsgatan 41F
35252 Växjö

Besöksadress:
Kampastigen 2
35234 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info