Hoppa till sidans innehåll

Ju-jutsu


Vad är Ju-jutsu?

Växjö Ju-jutsuklubb erbjuder en "total" kampsportsträning som innehåller såväl sparkar, slag och blockeringar (som i karate), kast, fallteknik och mattkamp (som i judo) som handledstekniker, nedläggningar och kontrollgrepp (som i aikido) och försvar mot kniv, pistol och påk. Detta gör Ju-jutsu till kampsportens mångkamp! 

Man kan själv anpassa Ju-jutsuträningen för de mål man har. Man kan träna Ju-Jutsu som självförsvar, idrott (tävling) eller helt enkelt för motionens skull, men framförallt för att det är så fruktansvärt kul.

Beroende på hur man vill träna så kan man välja mellan våra olika träningsstilar eller träna hur många du vill??

Visa svar


Dölj svar


Vadå "Olika stilar"?

Precis som man kan träna fotboll, handboll och basket som är sporter som påminner om varandra så erbjuder vi olika träningsstiler som är "liknande" fast med stora skillnander för de som är insatta.

 

Kortfattat om stilarna:

Ju-jutsu Kai - Självförsvar (nödvärnslagen, försvar mot tillhyggen, slag, sparkar, kast och markkamp)

Brazilian Jiu-jitsu - Markkamp/ brottning

 

 

Man kan läsa mer detaljerat om de olika stilarna här

Testa runt lite och se vad som passar just dig. Vår låga terminsavgift ger dig tillgång till alla våra stilar.

Visa svar


Dölj svar


Vad tränar ungdomarna?

Ungdomarna i Växjö Ju-jutsuklubb kan träna tre olika stilar som är Ju-jutsu Kai, Brasiliansk Jiu-jitsu och duo.

Jujutsu Kai - självförsvar

Brasiliansk Jiu-jitsu - markkamp/ brottning

Duo - tävlingsträning där man tillsammans med en kompis visar upp olika jujutsutekniker

I stilen Jujutsu Kai så delas de tränande upp i två olika åldersgrupper. Knatte är man mellan 7 och 9 och Mon mellan 10 och 14. Ungdomar, barn och knattar lär sig inte sparkar, slag eller hårda vridningar och brytningar mot leder. Barn- och knattesystemet är anpassat så att tekniker ej skall skada eller påverka unga växande personer. När man fyllt 14 år går man över till vuxensystemet och integreras då i en lämplig grupp. Systemet är unikt och finns endast inom Ju-jutsu Kai. Tanken är att barnen inte skall lära sig offensiva tekniker, utan lära sig motorik, koordination, disciplin, positivt tänkande och hitta rörelseglädje i teknikerna.
Vi har skapat ett eget knattesystem som vi följer. Information om systemet och en lista på de tekniker som man ska kunna i de olika etapperna hittar ni här:
Knattesystem.pdf

 

I stilen Brasiliansk Jiu-jitsu så är det markkamp som gäller. Stilen går ut på att ta ner sin motståndare och brotta till sig ett övertag.

För att träna Brasiliansk Jiu-jitsu ska man vara mellan 8-14 år. Är man äldre så kan man träna i vuxengruppen.


Ju-jutsu är mer än bara träning, det handlar även om sociala aktiviteter, rörelseglädje och gemenskap mellan killar och tjejer i olika åldrar där alla tränar med, ej mot varandra. Det är en idrott där alla är lika välkomna!

Kontakta Barnansvarig  vid fler frågor.

Visa svar


Dölj svar


Kan man få reda på mer om Ju-jutsu?

Ju-jutsu betyder "den mjuka tekniken" och är en av flera idrotter som återfinns under samlingsnamnet Budo "kampens väg". Ju-jutsu har en gammal historia, det sägs att den praktiserades redan på 500-talet av buddistmunken Daruma. För samurajerna användes de obeväpnade Ju-jutsuteknikerna då man förlorat eller inte ville använda sitt svärd. Till Sverige kom Ju-jutsun i början av 1900-talet. Den introducerades av en boxare och sjukgymnast vid namn Viking Cronholm. Han utbildade bl. a. militärer, poliser och väktare men var också en föregångare så tillvida att även kvinnor fick lära sig självförsvar.

I det moderna Ju-jutsusystemet finns tekniker med slag och sparkar, blockeringar, kast, brytningar mot leder och kontrollgrepp (jfr karate; slag och spark, judo; kast och låsningar). Vissa av teknikerna är väl lämpade för ett humant och effektivt självförsvar i enlighet med Sveriges lagstiftning om nödvärn, medan andra är avsedda att användas främst i tävlingssammanhang.

Läs mer om Ju-jutsu här

Visa svar


Dölj svar


Får man komma ner och provträna?

Nybörjare kan komma ner och provträna i en vecka. 

Om du tidigare har tränat på Växjö Ju-jutsuklubb betalas medlemsavgiften in innan första träningstillfället.

Visa svar


Dölj svar


 

Nybörjare?

Postadress:
Växjö Ju-Jutsuklubb - Budo & Kampsport
Michelle Zunkovic, Liedbergsgatan 41F
35252 Växjö

Besöksadress:
Kampastigen 2
35234 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info