Hoppa till sidans innehåll

Vuxenträning


Vad kostar det att träna?

OBS! Vi finansierar vår verksamhet enbart med medlemsavgifter och bidrag - vi säljer inga Bingolotter eller något liknade!

 

Vuxna betalar 800 kr per termin. Man betalar EN avgift för ALLA träningsstilar och kan för denna summa träna 7-8 pass i veckan.

 

Inbetalningskort hittar man i dojon eller laddar hem här!

Visa svar


Dölj svar


Vad har man på sig när man tränar?

Som nybörjare tränar man i vanlig träningsoverall eller liknade kläder utan saker som man kan riva sig på (helst långbyxor och långärmad tröja). För att förhindra skador så tar vi tar vi av oss klockor, örhängen, armband och liknade. Träningen sker barfota.

Första terminen behövs ingen ju-jutsudräkt (gi) men det underlättar.

Dräkter och annat material kan köpas genom klubben. Prata med din instruktör eller besök försäljningsavdelningen. Beställningar sker flera gånger under terminen. Har du bråttom eller vill handla utan klubben förmånspriser (vi får 15-30 % rabatt) så kan du själv köpa genom SBI Sport, www.jabb.se eller Budo-Fitness.

Visa svar


Dölj svar


Vad innebär det att gradera?

Efter tillräcklig regelbunden träning så är det gradering då man ska visa upp vad man har lärt sig under träningens gång och förtjäna ett nytt bälte.

Graderingen ska vara en rolig upplevelse där man visar upp sin bästa prestation. Graderingen ska komma naturligt efter regelbunden träning och det är olika långa minimitider till gradering beroende på nivå. Att tänka på är att det är olika graderingssystem i de olika stilarna då de är kopplade till olika huvudorganisationer, men grundtanken är densamma.

Inom Sport Ju-jutsu och Ju-jutsu Kai så köper man ett Ju-jutsupass för 120 kr som man behåller hela sin Ju-jutsukarriär och registrerar graderingar, läger och tävlingar i.

Ju-jutsi Kai och Sport Ju-jutsu graderingssystem:

 

 

 

Inom Brasiliansk Ju-jutsu sker den första graderingen efter 2-3 års träning och den första bältesgraden är blått bälte.

Träna regelbundet och ha tålamod så kommer bältet av sig själv. Inga fasta tekniker finns till de olika bälten utan snarare en helhet av att röra sig rätt och att kunna träna på rätt sätt med sina träningspartner.

Visa svar


Dölj svar


Hur är det med försäkring?

Alla som tränar i klubben är försäkrade via Svenska Budo- och Kampsportförbundet i Folksams idrottsförsäkring. Försäkringen ingår i träningsavgiften så se till att betala innan sista betalningsdatum.

Läs mer om försäkringen här!

 

 

Visa svar


Dölj svar


Skadar man sig mycket när man tränar ju-jutsu?

Skaderisken är låg men det finns alltid en risk att skada sig.

Många andra idrotter så som fotboll, ishockey och badminton har större skaderisk än vad Ju-jutsu har.

Att tänka på är att de flesta skadorna som har skett i träningslokalen är när man inte har gjort vad instruktören har sagt, utan t.ex. "testar" något annat eller gör någon Youtube-teknik.

Utöver det så är den vanligaste skadan blåmärken.

Visa svar


Dölj svar


 

Nybörjare?

Postadress:
Växjö Ju-Jutsuklubb - Budo & Kampsport
Michelle Zunkovic, Liedbergsgatan 41F
35252 Växjö

Besöksadress:
Kampastigen 2
35234 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info