Hoppa till sidans innehåll

Klubben


1979 tränades det första ju-jutsupasset i Växjö. Verksamheten bedrevs i början som en undersektion till VUGI (Växjö Universitets Gymnastik- och Idrottsförening). Efter några år lämnade man Vugi och Växjö Ju-jutsuklubb bildades. I dag har klubben ca 300 medlemmar - varav ca hälften är barn. Det gör oss till den största budoklubben i Växjö, och ger en placering på "fem-i-topp" bland Sveriges Ju-jutsuklubbar. Vår dojo finns centralt beläget i simhallens bottenplan där vi bedriver verksamhet sju dagar i veckan (karta).

Sydsvenska Storlägret arrangerades för första gången 1984, och två år senare utökades arrangemanget med en tävlingsdel - Göta Open. Med tiden tog tävlingsintresset överhanden, lägerdelen lades ner och Göta Open blev Gota Open. Tävlingen var då en av de största i internationella sammanhang. 1996 återfanns förutom svenskar även representanter ur danska, tyska och franska landslagen. Klubben har även stått för arrangemangen vid ett par SM-tävlingar (-92 & -96). Efter tävlingen 2001 tog Svensk Budo & Kampsportsförbundets Ju-jutsusektion över tävlingen och döpte om den till Swedish Open. Tävlingen har ett flertal tillfällen varit en del av European Challenge, en tävling där landslagen coachas inför VM och EM.

Klubben har dock inte bara arrangerat tävlingar, utan även också haft framgångsrika tävlande, både nationellt och internationellt, med medaljer i SM, EM och VM. Vid VM i Paris -96, tog Sara och Stefan hem en guldmedalj i duo-mix. År 2002 fick klubben åter med ett duo-par i det svenska landslaget och under Ju-jutsu VM 2008 som ägde rum i Malmö tog klubbens duo-par Jesper Kedjevåg och Liza Karlsson VM-guld i duo-mix, en enorm framgång för klubben.

Växjö Ju-jutsuklubb har idag en vital tävlingsverksamhet inom Ju-jutsu, Brazilian Jiu-jitsu samt submission wrestling tillsammans med många hårt tränande jujutsu-utövare. 

Uppdaterad: 06 JUN 2013 11:15

 

Nybörjare?

Postadress:
Växjö Ju-Jutsuklubb - Budo & Kampsport
Michelle Zunkovic, Liedbergsgatan 41F
35252 Växjö

Besöksadress:
Kampastigen 2
35234 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info